Warning: Declaration of flgalleryPlugin::init() should be compatible with flgalleryBaseClass::init($a = NULL) in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/plugin.class.php on line 64

Warning: Declaration of flgalleryFunctions::init() should be compatible with flgalleryBaseClass::init($a = NULL) in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/functions.class.php on line 8

Warning: Declaration of flgallerySite::init() should be compatible with flgalleryBaseClass::init($a = NULL) in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/site.class.php on line 11

Warning: Declaration of flgalleryGallery::init($a) should be compatible with flgalleryBaseClass::init($a = NULL) in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/gallery.class.php on line 23

Warning: Declaration of flgalleryImage::init($a) should be compatible with flgalleryBaseClass::init($a = NULL) in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/image.class.php on line 21

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/francisjohnson-architects.co.uk/public_html/deprecated/plugins/global-flash-galleries/inc/globals.php on line 6
House in Staffordshire – Francis Johnson Architects

FRANCIS JOHNSON AND PARTNERS

CHARTERED ARCHITECTS

New Country House

Staffordshire

This fine new house stands on the edge of a steep-sided picturesque valley on the former site of a Georgian mansion, demolished in the 1930’s. Responding to the beautiful views to the south, the house has a belvedere-like quality with its domed semicircular bow, encircling colonnade and elevated perron.

It was the first house to be completed having gained planning consent under the provision of the now defunct PPG7, the so-called “Gummer’s Law”.

The interior is axially planned with the top lit staircase hall at its centre. The staircase is cantilevered and made of Tadcaster limestone.